Vi är en klubb i medvind!

Vi är en Rotaryklubb som har drygt 40 medlemmar, vilket gör oss till en av de största Rotaryklubbarna i Västsverige. Den snabba tillväxten som vi har haft beror huvudsakligen på att vi har en trivsam stämning på våra frukostmöten, att vi har en  stor blandning av olika yrkeskategorier och att vi på frukostmötena får nya kunskaper om samhället via engagerande och bra 20-minutersföredrag, 

 

Lokalt gör vi nytta på olika sätt. Vi har t.ex. ställt en kuratorkassa till Öckerö skolförvaltnings förfogande. Vi hoppas så småningom kunna se till att elljusspår blir en verklighet i Engelsmännens hage på Hönö. Globalt stödjer vi Rotarys arbete t.ex. med att se till att fler får rent vatten och att barnen därmed kan gå till skolan i stället för att vara magsjuka. Läskunnighet för flickor är en prioriterad aktivitet för Rotary liksom projektet End Polio Now. 

 

 

Presidentskiften sker varje år i Rotary


Öckeröarna Rotaryklubb är anslutet till Rotary International även om vi är en autonom ideell förening. Enligt Rotarys regler byts  ordröfanden - presidenten - varje år i juni. I år skedde bytet den 18 juni när förra årets president  Tommy Öberg symboliskt lämnade över vår Rotarykedja till  inkommande presidenten.

 

 

Vem är Thérèse Rosén Löfstedt, 2021/22 års klubbpresident

 

Äldst i en syskonskara av 3, en bror i Murrieta Kalifornien USA och en syster i Växjö, där även mina föräldrar bor numera. Född i Göteborg men flyttat runt en hel del under min uppväxt. Min man Peter träffade jag 1989 i kön till ett disko i Göteborg och vi har hållit ihop sedan dess.

 

Jag och Peter flyttade ut till Sommarvägen på Öckerö juni 2002 med våra två söner Martin (då 10år) och Michael (då 8år). När vi berättade för våra grannar (i Partille) så skakade de bara på huvudet och sa att vi var knäppa. ”Vi hade ju ingen anknytning till öarna, så hur tänkte vi egentligen?”. Ja det kan man ju fråga sig men vi har blivit vänligt bemötta från dag ett och vi stormtrivs fortfarande. Nu letar både Martin och Michael boende här ute tillsammans med sina respektive.¨

 

Under min yrkesverksamma tid har jag fram tills nu byggt upp en bred och lång erfarenhet från främst transportindustrin inklusive digitalisering, elektrifiering, autonoma fordon, intelligenta transportlösningar och tjänster då genom AB Volvo. Jag har en gedigen erfarenhet av kund och bransch analyser, affärsmodellering, förändringsarbete i komplexa organisationer som inkluderar mer än 20års internationell erfarenhet av ledarskap på så väl strategisk som taktisk nivå som har gett mig en god kunskap och förståelse för utveckling av lönsamma affärer, människor, verksamheter, varumärken, produkter och tjänster samt skapa kreativa miljöer. 

 

Idag arbetar jag på Lindholmen Science Park AB, som senior projektledare. Lindholmen Science Park AB arbetar utan egen vinning mot visionen att stärka Sveriges konkurrenskraft med fokus på morgondagens mobilitet för människor och gods, genom två parallella uppdrag. Dels utvecklar vi ekosystemet inom Lindholmen Science Parks geografiska område och dels driver vi program och aktiviteter för innovation och forskning. (Lindholmen Science Park | Connecting research, business, and education).

 
 
E-post*
 
Företag
 
Bransch
 
 
Registrera    Avregistrera
 
 

Presidentbyte

18 juni sker presidentbyte när Tommy Öberg överlämnar Rotarykedjan till Thérèse Rosén Löfstedt. Detta är sista mötet för Rotaryåret 20/21

» Läs mer
 Inloggning - Intranätet


Användarnamn:


Lösenord: